IBD hotline: 020 – 566 66 90

Radiologie

IBD zorg

Deze website biedt informatie voor patiënten en hun naasten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Medewerkers

IBD Radioloog

Jaap Stoker

Jaap Stoker studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1987). In 1994 werd hij radioloog en lid van de staf van de afdeling Radiologie van het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt en Sophia Kinderziekenhuis (nu Erasmus Medisch Centrum), Rotterdam. In 1994 promoveerde hij op het proefschrift ‘The percutaneous use of the Wallstent endoprosthesis in malignant biliary obstruction.’
In 1998 werd hij staflid van de afdeling Radiologie van het Amsterdam UMC (toenmalig AMC), waar hij in 2004 tot hoogleraar werd benoemd. Hij werd hoofd van de afdeling Radiologie 2014.
Zijn wetenschappelijk onderzoek betreft gastrointestinale beeldvorming, inclusief MRI in IBD. Zijn wetenschappelijk werk omvat meer dan 350 peer-reviewed artikelen. Stoker was editor van twee boeken waaronder het boek ‘MRI of the gastrointestinal tract’ en schreef 30 boekhoofdstukken. Hij is lid van de redactie van verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Radiology, UEG Journal en Emergency Radiology. Hij is fellow en bestuurslid van de European Society of Gastrointestinal and Abdominal Radiology (ESGAR) en lid van de European United Gastroenterology Federation (UEGF) Scientific Committee. Hij was betrokken bij verschillende international consensus documenten, waaronder ECCO-ESGAR Consensus on Imaging techniques for assessment of IBD; A global consensus on the classification, diagnosis and multidisciplinary treatment of perianal fistulising Crohn’s disease; Consensus document Selecting therapeutic targets in inflammatory bowel disease (STRIDE): Determining therapeutic goals for treat-to-target.