Medewerkers Trialbureau

mirjam-vd-sMirjam van der Spek

Mirjam van der Spek is een ervaren verpleegkundige en tevens een gediplomeerd klinisch onderzoekscoördinator. Sinds 1997 is zij verantwoordelijk geweest voor een groot aantal onderzoeken binnen het AMC, eerst bij de anesthesie en vanaf 1999 bij het IBD Trialbureau. Hier heeft zij meer dan 80 IBD onderzoeken gecoördineerd, waarbij zij bij alle aspecten van klinisch onderzoek betrokken is geweest: het beoordelen en implementeren van klinische studies, het indienen van studies bij de Medisch Ethische Commissie, het organiseren van de studiebezoeken en het verzamelen en registreren van onderzoeksgegevens. Mirjam vindt het van groot belang dat de IBD studies in het AMC worden uitgevoerd volgens de hoogste internationale kwaliteitsstandaarden van Good Clinical Practice.

maartje-holsbergenMaartje Holsbergen

Maartje Holsbergen is als studiecoördinator begonnen op de long poli van het OLVG in 1996. In 1998 behaalde zij haar diploma voor de post HBO opleiding Researchverpleegkunde. Van 2000 tot juli 2006 werkte ze op de IBD trial Unit van het AMC. Waarna ze als projectcoördinator op de gastro-enterologie afdeling van het LUMC ging werken en zij de MDL Trial Unit opzette. Van 2003 tot en met 2006 studeerde zij Evidence Based Practice aan het AMC/ Universiteit van Amsterdam. Sinds januari 2012 werkt Maartje weer bij het  IBD Trialbureau van het AMC. Eerst als studiecoördinator en sinds januari 2016 als Trial Manager.

jitteke-vd-meijJitteke de Jong

Jitteke de Jong studeerde in 1999 af voor verpleegkundige aan de Hogeschool Leiden. Van 2001 tot 2011 was zij werkzaam als onderzoeksverpleegkundige en klinisch onderzoekscoördinator binnen de onderzoeksgroep Hepato Pancreatico Biliary (HPB) in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Als klinisch onderzoekscoördinator werkte zij aan verschillende onderzoeksprojecten. Zij was verantwoordelijk voor onder andere het includeren van patiënten, indienen van protocollen bij de METC, datamanagement, begeleiden van studenten en het goed uitvoeren van het studieprotocol.
Sinds februari 2011 werkt Jitteke als klinisch onderzoekscoördinator bij het IBD Trialbureau in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van verschillende klinische onderzoeken. Zij coördineert onder andere het Parelsnoer Initiatief Project en benadert en includeert hiervoor patiënten. Zij is verantwoordelijk voor het verzamelen van data en verschillende biomaterialen zoals; bloed, ontlasting, resectie materiaal en biopsies.

nicole-berkersNicole Berkers

In 2009 heeft Nicole de HBO-V opleiding afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Hierna heeft zij vier jaar als verpleegkundige gewerkt op de afdeling voor gastro-intestinale chirurgie in Amersfoort. Tijdens haar werk als verpleegkundige heeft Nicole de opleiding gezondheidswetenschappen gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna zij in 2012 haar Master diploma behaalde in International Public Health.
Sinds februari 2014 is Nicole werkzaam als klinisch onderzoekscoördinator bij het IBD Trialbureau in het AMC.

esme-clasquinEsmé Clasquin

Esmé heeft haar opleiding als Verpleegkundige aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika gevolgd. Na haar verhuizing naar Nederland is ze 6 jaar werkzaam geweest als researchverpleegkundige op de MDL – afdeling van het VUMC. In 2008 heeft zij de post-HBO-opleiding Researchverpleegkundige (RN) / Clinical Research Coördinator (CRC), en eind 2012 de Masteropleiding Epidemiologie en biostatistiek aan de UVA met succes afgerond. Thans werkt zij als Project Manager voor onderzoeker-geïnitieerd IBD-onderzoek.

medew-remcoRemco van den Berg

Remco van den Berg heeft uitgebreide ervaring in klinisch wetenschappelijk onderzoek. In 2011 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar longkanker. Verder heeft hij gewerkt als arts voor een studie naar de effectiviteit van een vaccin en studies van geneesmiddelen voor hypercholesterolaemie, type 2 diabetes en trombose. Sinds 2014 is hij trial arts bij het IBD Trialbureau.

Annamarie van der Linden

In 2012 heeft Annamarie haar bachelor verpleegkunde afgerond aan de Haagse Hogeschool. Hierna heeft zij drie jaar als coördinerend wijkverpleegkundige gewerkt. Tijdens haar werk als verpleegkundige heeft Annamarie de opleiding Health Sciences aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd en heeft in 2015 haar Master diploma behaald. Sinds februari 2016 is Annamarie werkzaam als klinisch onderzoekscoördinator bij het IBD Trialbureau in het AMC.

Ronald van Leersum

Vanaf juli 2016 maakt Ronald deel uit van het IBD-trial team. Oorspronkelijk opgeleid tot historicus aan de RU Leiden, is hij via vele omzwervingen in o.a. de medische en farmaceutische industrie uiteindelijk in het ziekenhuis terechtgekomen. Van 2012 tot 2016 was hij binnen het AMC werkzaam als research analist bij het laboratorium voor experimentele oncologie op het KWF-project “Expression and methylation of Wnt target genes as a novel prognostic tool in colon cancer”, en diverse andere onderzoeks-projecten.Binnen het IBD Trialbureau is Ronald verantwoordelijk voor de opbouw en het beheer van de Future IBD Biobank.