Medewerkers Trialbureau

maartje-holsbergenMaartje Holsbergen, trialbureau manager

Maartje Holsbergen is als studiecoördinator begonnen op de long poli van het OLVG in 1996. In 1998 behaalde zij haar diploma voor de post HBO opleiding Researchverpleegkunde. Van 2000 tot juli 2006 werkte ze op de IBD trial Unit van het AMC. Waarna ze als projectcoördinator op de gastro-enterologie afdeling van het LUMC ging werken en zij de MDL Trial Unit opzette. Van 2003 tot en met 2006 studeerde zij Evidence Based Practice aan het AMC/ Universiteit van Amsterdam. Sinds januari 2012 werkt Maartje weer bij het  IBD Trialbureau van het AMC. Eerst als studiecoördinator en sinds januari 2016 als Trial Manager.

mirjam-vd-sMirjam van der Spek, onderzoeksverpleegkundige

Mirjam van der Spek is een ervaren verpleegkundige en tevens een gediplomeerd klinisch onderzoekscoördinator. Sinds 1997 is zij verantwoordelijk geweest voor een groot aantal onderzoeken binnen het AMC, eerst bij de anesthesie en vanaf 1999 bij het IBD Trialbureau. Hier heeft zij meer dan 80 IBD onderzoeken gecoördineerd, waarbij zij bij alle aspecten van klinisch onderzoek betrokken is geweest: het beoordelen en implementeren van klinische studies, het indienen van studies bij de Medisch Ethische Commissie, het organiseren van de studiebezoeken en het verzamelen en registreren van onderzoeksgegevens. Mirjam vindt het van groot belang dat de IBD studies in het AMC worden uitgevoerd volgens de hoogste internationale kwaliteitsstandaarden van Good Clinical Practice.

jitteke-vd-meijJitteke de Jong, onderzoeksverpleegkundige

Jitteke de Jong studeerde in 1999 af voor verpleegkundige aan de Hogeschool Leiden. Van 2001 tot 2011 was zij werkzaam als onderzoeksverpleegkundige en klinisch onderzoekscoördinator binnen de onderzoeksgroep Hepato Pancreatico Biliary (HPB) in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Als klinisch onderzoekscoördinator werkte zij aan verschillende onderzoeksprojecten. Zij was verantwoordelijk voor onder andere het includeren van patiënten, indienen van protocollen bij de METC, datamanagement, begeleiden van studenten en het goed uitvoeren van het studieprotocol.
Sinds februari 2011 werkt Jitteke als klinisch onderzoekscoördinator bij het IBD Trialbureau in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van verschillende klinische onderzoeken. Zij coördineert onder andere het Parelsnoer Initiatief Project en benadert en includeert hiervoor patiënten. Zij is verantwoordelijk voor het verzamelen van data en verschillende biomaterialen zoals; bloed, ontlasting, resectie materiaal en biopsies.

nicole-berkersNicole Berkers, onderzoeksverpleegkundige

In 2009 heeft Nicole de HBO-V opleiding afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Hierna heeft zij vier jaar als verpleegkundige gewerkt op de afdeling gastro-intestinale chirurgie in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tegelijkertijd heeft Nicole de opleiding gezondheidswetenschappen gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna zij in 2012 haar Master diploma behaalde in International Public Health. Sinds 2014 is Nicole werkzaam bij het IBD Trialbureau in het AMC als geschoold clinical research coordinator. Vanaf september 2020 start zij als verpleegkundig specialist in opleiding voor de IBD clinical trials.

Yu-Ching Chen, onderzoeksverpleegkundige

Yu-Ching heeft haar Bachelor of Science in Nursing in 2007 aan the National Taiwan University in Taiwan behaald. Hierna heeft ze als oncologieverpleegkundige in the National Taiwan University Hospital gewerkt. In 2012 verhuisde ze samen met haar man naar Nederland. Nadien was ze bezig met haar kinderen en het BIG-registratie. In 2016 wekte ze als onderzoekscoördinator bij UMCU en daarna als verpleegkundige bij Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Sinds november 2018 werkt Yu-Ching als onderzoeksverpleegkundige bij het IBD trialbureau in het AMC. Sinds januari 2020 volgt Yu-Ching vervolgopleiding tot Researchcoördinator/-verpleegkundige bij Amsterdam UMC, de Amstel Academie

Vera Aberkrom, onderzoeksverpleegkundige

Na het behalen van haar diploma HBO verpleegkunde (AMCvariant) in 2010 heeft Vera als verpleegkundige op de gastro-intestinale chirurgie gewerkt in het AMC. Tevens heeft zij researchervaring opgedaan bij het Wetenschapsbureau van het Spaarne Gasthuis. Na een aantal jaar als gespecialiseerd wondverpleegkundige / wondconsulent te hebben gewerkt, is zij sinds juli 2019 werkzaam als onderzoeksverpleegkundige / studiecoördinator voor het IBD trialbureau. Vera is erg blij om haar interesse in research te kunnen combineren met de zorg voor patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Marlou Braad, onderzoeksverpleegkundige

esme-clasquinEsmé Clasquin, projectmanager

Esmé heeft haar opleiding als Verpleegkundige aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika gevolgd. Na haar verhuizing naar Nederland is ze 6 jaar werkzaam geweest als researchverpleegkundige op de MDL – afdeling van het VUMC. In 2008 heeft zij de post-HBO-opleiding Researchverpleegkundige (RN) / Clinical Research Coördinator (CRC), en eind 2012 de Masteropleiding Epidemiologie en biostatistiek aan de UVA met succes afgerond. Thans werkt zij als Project Manager voor onderzoeker-geïnitieerd IBD-onderzoek.

medew-remcoRemco van den Berg, trial arts

Remco van den Berg heeft uitgebreide ervaring in klinisch wetenschappelijk onderzoek. In 2011 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar longkanker. Verder heeft hij gewerkt als arts voor een studie naar de effectiviteit van een vaccin en studies van geneesmiddelen voor hypercholesterolaemie, type 2 diabetes en trombose. Sinds 2014 is hij trial arts bij het IBD Trialbureau.

Gayle Lemain, trialbureau medewerker

Vanaf 2018 is Gayle werkzaam op het IBD trialbureau, waar zij de administratieve ondersteuning verricht. Zo coördineert ze voor zowel de Sponsor als Investigator Initiated Studies de archivering van essentiële studiedocumenten, en organiseert zij logistieke- en materiele processen. Gayle overziet dat alle brondocumenten volgens Good Clinical Practice richtlijnen worden bewaakt en bewaard.

Yara Abeling, trialbureau medewerker

In 2017 heeft Yara haar BSc gezondheidswetenschappen afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hierna is zij begonnen aan de MSc Epidemiology aan de Universiteit van Utrecht. Met een vooral methodologische achtergrond, maar nieuwsgierigheid naar de praktijk kwam ze tijdens de afronding van haar BSc als onderzoeksassistent op het IBD trialbureau werken. Ze assisteert het IBD trialbureau, maar werkt ook voor het Parelsnoer IBD project en de Future IBD Biobank.

Inge van Welsen, biobank medewerkster

Hans Paulich, biobank medewerker

Marloes Zwart, projectmanager

Marloes Zwart is als radiodiagnostisch laborant en echografist in 2000 begonnen op de afdeling radiodiagnostiek in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Hier heeft ze vijf jaar gewerkt en tegelijkertijd de opleiding gezondheidswetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. Van 2007 tot 2020 heeft Marloes als project manager gewerkt bij Clinical Research Organisaties en farmaceuten. Sinds juli 2020 werkt ze als project manager bij het trialbureau en is zij verantwoordelijk voor onderzoeker-geïnitieerd IBD-onderzoek.

Marion Dols, projectmanager

Marion Dols is sinds augustus 2020 werkzaam als projectmanager bij het IBD Trialbureau. Zij zal onder andere de ICC groep gaan leiden.
Van oorsprong is Marion basis intensive care verpleegkundige, met een Master diploma in Gezondheidswetenschappen. Na haar werk als Clinical Research Associate (CRA) en medisch projectleider, heeft zij als clinical projectmanager gewerkt voor MDL studies in het NKI, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit betrof zowel sponsor als investigator initiated, single en multicenter studies.