IBD verpleegkundig specialisten

medew-mariaMaria de Jong, Verpleegkundig specialist

In 2002 heeft Maria de HBO-V afgerond en is zij op de verpleegafdeling van de MDL/Interne gaan werken in het AMC, waar ze zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot senior verpleegkundige ‘Kwaliteit & Innovatie’. In 2007 is zij aanvankelijk begonnen als IBD-verpleegkundige op de IBD polikliniek en betrokken geweest bij het Parelsnoer Initiatief (PSI) om in 2010 – na het behalen van haar Master ‘Advanced Nursing Practice’ als eerste verpleegkundig specialist in het AMC aan de slag te gaan. Haar focus ligt op de kwaliteit van zorg voor de IBD-patiënten.
Nevenfuncties bestaan uit het coördineren van het IBD Network Amsterdam (INA) en het geven van BLS/AED trainingen. Sinds 2007 zit Maria in het bestuur van de Nurses ICC (N-ICC).

suzan-stolteSuzan Stolte, Verpleegkundig specialist

Suzan Stolte is IBD-verpleegkundige in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
Zij heeft haar bachelor diploma behaald in bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, en heeft in 2016 haar Master diploma als Nurse Practitioner aan de InHolland Hogeschool te Amsterdam behaald.
In 1988 heeft Suzan haar verpleegkundige opleiding afgerond in het AMC in Amsterdam. Na een aantal jaren buiten de zorg is zij in 2003 weer aan de slag gegaan in de zorg als data manager voor trauma registratie. Sinds 2006 werkt Suzan in de IBD kliniek. Hier heeft zij de ervoor gezorgd dat patiënten gemakkelijk terecht kunnen voor hulp en informatie over hun ziekte, de medicatie, onderzoeken en overige problemen gerelateerd aan hun ziekte.

medew-jacolienJacolien Zwager, Verpleegkundig specialist

Jacolien heeft de HBO-V duaal gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam, en heeft deze in 2011 afgerond. Vervolgens heeft ze ruim vijf jaar gewerkt als verpleegkundige op de afdeling interne geneeskunde / MDL en nefrologie in het OLVG. Gedurende deze vijf jaar heeft ze met grote regelmaat IBD patiënten verzorgd. Daarnaast heeft ze deelgenomen aan diverse werkgroepen en heeft ze de interne cursus tot senior verpleegkundige afgerond. Vanaf augustus 2016 is zij gestart als IBD-verpleegkundige op de poli MDL in het AMC en in 2017 is zij gestart met de opleiding tot verpleegkundig specialist. Deze heeft Jacolien in 2019 succesvol afgerond.